20130219

I put a spell on you

Μission failed. Target achieved. Όταν ο έρωτας δεν σε κατατρώει, αλλά το πάθος σε φέρνει μέσα της.

MONO IN VCF- The Only One

Η αρχή ήταν ξαφνική αλλά και όμορφη. Κυνικός ρομαντισμός, και βαθιά ευαισθησία με λεπτό περιτύλιγμα αλητείας. Μετά, βόλτες, χοροί και φιλιά στη βροχή. Ο χρόνος σταματά αλλά το ρολόι δουλεύει. Και ο καιρός περνά.
Πριν προλάβει να τελειώσει η αρχή, εξωτερικεύεται η αμφιβολία. Αυτή η αγωνία. "Τι κάνουμε εδώ;", "Γιατί δεν είμαστε ένα ακόμα;".
Ο έρωτας όμως, ο αληθινά όμορφος έρωτας, δεν έρχεται τη πρώτη μέρα, ούτε τον πρώτο μήνα. Έρχεται με την βαθιά σύλληψη της πραγματικότητας του άλλου. Και με την συνειδητοποίηση του πόσο όμορφα ταιριάζουνε και αλληλοεξυψώνονται αυτές οι δύο πραγματικότητες.
Και τον έρωτα, δεν τον περιμένεις. Τον τσιγκλάς, τον φωνάζεις, τον δημιουργείς τελικά. Γιατί, αν δεν λατρέψεις την ζωή, αν δεν πεις "Τι τυχερός που είμαι που τα ζω όλα αυτά", ο έρωτας που θα έρθει θα βασίζεται στον εντυπωσιασμό και όχι στην ειλικρίνεια και την αγάπη για ζωή. Και τη ζωή, δε την ερωτεύεσαι με φτερωτό θεό.
Ύστερα, υπήρχε πάθος. Δεν υπήρχε πόθος. Και αυτό μόνο, ήταν λάθος, αφού έμενε μόνο πόνος.
Δεν ερωτευήκαμε. Αλλά το πρόβλημα, δεν ήταν ότι δεν ερωτευτήκαμε, αλλά ότι δεν ερωτευτήκαμε την ζωή για να μπορέσουμε να ερωτευθούμε κάποιον άλλο, σαν μέγιστη έκφρασή της.
Συνεπώς, το πρόβλημα, δεν υπήρχε ανάμεσά μας, αλλά μέσα μας.
Με τον καιρό όμως, το πάθος μας κατάπινε. Παρασυρόμασταν σε ένα κόμπο, που σε κρατά δεμένο και συμβιβασμένο. Στην εύκολη και βολική πορεία των κοινωνικά αναγκαίων συντρόφων και των ανταλλαγών ερωτικών εμπειριών.
Έτσι τη μέρα των ερωτευμένων. Αποφάσισες ότι το παραμύθι είναι πολύ όμορφο για να το λερώσει η πραγματικότητα. Είπες "I put a spell on you", γιατί δεν είσαι πια δικός μου, για να με θυμάσαι. Σαν φιλί, που κράτησε μια νύχτα, και με την αυγή, τελείωσε, και έμεινε μόνο το άρωμά σου. Να μου θυμίζει τι ήταν αυτό. Όμορφο, σύντομο, αλλά αξιοπρεπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου