20140831

I am clutching you

Isis

Carry


Μια ακόμα καταιγίδα τον φέρνει σε μια κατάσταση ημι-λιπόθυμη. Ζωντανό απολίθωμα μιας άλλης ζωής. Δίπλα του, μια ύπαρξη που καταφέρνει να του χαρίσει χαρά, αλλά όχι πλήρωση.
"Ξέρω, ότι της φωνάζω γιατί δεν έχω τι να πω. Την σπρώχνω γιατί έχω παραλύσει."
And the water takes hold
Fills his lungs and crushes his body


Και το κύμα σκάει στο πρόσωπό του. Τον φέρνει τούμπα και τον μεταφέρνει δεκάδες μέτρα μακριά. Δεν καταφέρνει να έρθει σε εγρήγορση. Το παρασυμπαθητικό του σύστημα έχει κυριαρχήσει και δίνει εντολές αναστολής των οργάνων του, που αποτρέπουν κάθε προσπάθεια αυτοκυριαρχίας. Η γυναίκα δίπλα του δίνει μάχες να τον κρατήσει στην επιφάνεια. Αλλά αυτός παράλυτος, μ΄ εκφυλισμένα μάτια, προσπαθεί να κοιτάξει το αχανές και άπειρο και μαύρο βυθό ξέροντας ότι κάτι τον τραβάει εκεί κάτω. Η γαλήνη και η ηρεμία του βάθους είναι τόσο ελκυστική. Το οξυγόνο φαντάζει μια πολυτέλεια, που για να την αποκτήσεις θέλει μάχη, την οποία δεν έχει κουράγιο να δώσει.
"Βλέπω στο βυθό ένα άλλο εγώ που αναβλύζει ζωή. Ένα εγώ που είχε περπατήσει σε αυτή τη γή αλλά δεν υπάρχει πιά. Ένα εγώ από το παρελθόν, που πάντα θα το αναζητώ στο μέλλον. "
Dust floats through sun in water
As you draw close
Fall to me


Έχει καταφέρει όμως, να χτίσει δικλείδες ασφαλείας. Συναγερμούς να χτυπάνε εκκωφαντικά όποτε τον τραβάει η οκνηρία. Ξέρει ότι το κενό δεν έχει να του προσφέρει τίποτα.
"Θυμάμαι που είχα διαβάσει ένα απόφθεγμα του χρήστου του γάμα, ότι -Ο έρωτας δυναμιτίζεται από τις τελετουργικές πράξεις- και πήγα να το κάνω πράξη, κλέβοντας λίγα φυλλαράκια από ένα κυπαρίσσι σεμπερβίρενς σε έναν συνεπή δρόμο, και μυρίζοντας τα έντονα ρετσίνια του. "
He sees like his never seen before
I will carry you
True and Free


Προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τις αισθήσεις. Ξέρει πως ό,τι δεν καταφέρνει με το μυαλό θα το καταφέρει με τις αισθήσεις. Δεν γίνεται να μην το καταφέρει. Του φαίνεται ανθρωπίνως αδύνατο να είναι αδύνατο να πιάσεις κάτι. Ξέρει ότι αφού με τη σκέψη δεν καταφέρνει να ακουμπήσει την αλήθεια, θα την αγκαλιάσει με τις αισθήσεις. Και μόλις το συνειδητοποιεί αυτό, έρχεται λίγο πιο κοντά στην αλήθεια.
"Το τελετουργικό το είχα σταματήσει όταν συνειδητοποίησα πως ήθελα να αλλάξω κάτι στη ζωή μου, και έκανα αυτό συμβολικά. Δεν είχε καταφέρει τίποτα τότε. Σήμερα όμως, που το ξαναέκανα, απόλαυσα κάθε σταγόνα του αρώματός του.
And the water carries him away
Now that you are here
You'll swim with me


Ο άλλος εαυτός το μόνο που έχει παραπάνω, είναι πείσμα. Πείσμα ότι αυτή η ζωή πάντα έχει να δώσει παραπάνω από όσο νομίζεις. Πείσμα ότι το κάδρο στο κεφάλι σου για το τι είναι ζωή θα αφήνει ένα τεράστιο κενό το οποίο έχεις όλο το υπόλοιπο της ζωής σου να ανακαλύψεις τι έχει. Πείσμα ότι η αναζήτηση δεν τελειώνει ποτέ. Ότι τα πάντα, δεν έχουν ακόμα ειπωθεί. Ότι ο άνθρωπος δεν είναι απλά χημεία, αλλά έχει ελευθερία.
"No more silver. No more replicas. Today, we win. Today, we are golden."
Soon he ceases to be at all
I am clutching you
True



Η γυναίκα τον κρατάει σφιχτά και του ψιθυρίζει ό,τι είναι δικό της. Μέσα σε έναν τελείως καινούργιο κόσμο, του δείχνει και έναν νέο πολιτικό αποφατισμό. Μια νέα τροφή για το λαίμαργο μυαλό του. Μια τροφή για να το αποπροσανατολίσει, ώστε να αφήσει τις αισθήσεις του να πράξουν ανεξάρτητα.
Και μετά, αυτόματα, καταλαβαίνει.
Καταλαβαίνει τι είναι και τι δεν είναι. Καταλαβαίνει τι του ανήκει και που ανήκει. Καταλαβαίνει που ανήκει και που έχει πάει τυχαία. Καταλαβαίνει ότι το θέλω του, τον κάνει κάτι παραπάνω από μια βιολογική μηχανή. Έχει ψυχή, και έχει ψυχή γιατί θέλει. Έχει ψυχή γιατί θέλει να ζήσει και να αισθανθεί. Και αυτό το "θέλει" το νιώθει από άκρη σε άκρη σε όλο του το σώμα. Και η ψυχή του είναι άυλη. Το νιώθει. Είναι φως. Είναι φωτιά. Είναι η φωτιά που καίει μέσα στο νερό.
".."
He sees like he's never seen before
He is light in water

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου