20140909

Ο ξάδερφος οrson

John Luther Adams - INUKSUIT part 2  (sf link)


Καμιά φορά η ελευθερία είναι κατάρα.
Όταν έχεις 10 ανοιχτές πόρτες, και ξέρεις ότι σε όποια και να πας, η οδύνη του ανολοκλήρωτου της άλλης, θα σε γατζώνει στη στατικότητα.
Καμιά φορά η ελευθερία είναι κατάρα.
Για να μπορείς λοιπόν να διαχειριστείς τόση ελευθερία, θα πρέπει να έχεις βαθιά γνώση του εαυτού σου.
Βαθιά γνώση του εαυτού σου, αποκτάς, αφού βιώσεις τον εαυτό σου, κατ' επανάληψη σε μια τουλάχιστον κατάσταση, σε ένα πλαίσιο. Ένα πλαίσιο, μια κοσμοθεωρία, μια νοητικοπνευματική κατάσταση, που θα σε καθορίσει, και θα επηρεάσει και τις αποφάσεις σου.
Καμιά φορά η ελευθερία είναι κατάρα.
Όταν θέλεις να ακολουθήσεις δρόμο προσωπικό, και δικό σου, και αυθεντικό, και ανεξάρτητο, ελεύθερο από παράγοντες που δεν καθόρισες εσύ, τότε θα πρέπει όλες τις μεταβλητές που δεν επηρεάζεις, να επιδιώξεις να μηδενίσεις την επίδρασή τους. Η ύπαρξή τους όμως και μόνο, παίζει ρόλο στην προσωπική και δικιά σου και αυθεντική πορεία.   
Καμιά φορά η ελευθερία είναι κατάρα.
Όταν η ελευθερία σου δίνεται απόλυτα, τότε έχεις την απόλυτη ευθύνη των πράξεών σου. Και όταν έχεις απόλυτη ευθύνη, θα έχεις σε κάποια φάση της ζωής σου, τύψεις.
Καμιά φορά η ελευθερία είναι κατάρα.
Το ανθρώπινο γένος είναι τραγωδία, διότι, όπως φαίνεται, είναι μάλλον αδύνατο ένας νους, να μπορέσει να συλλάβει το εύρος της ανθρώπινης νοητικής ποικιλομορφίας.
Και οι άνθρωποι είναι μάλλον αναγκασμένοι να ζήσουν με την παραδοχή, ότι κάποιοι άνθρωποι, θα σου φαίνονται πάντα απλά κακοί, γιατί δε θα καταφέρεις να μπεις στο κεφάλι τους.

Και καμιά φορά η ελευθερία είναι..εμμονή.
Αδυνατείς να πάρεις μια απόφαση, γιατί νιώθεις ότι δεν ξέρεις τον εαυτό σου καλά. Και νιώθεις ο κανένας. Και αυτό, σε οδηγεί στο να ακούς τις πόρτες να κλείνουν χωρίς να μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Και καθώς στέκεσαι κοιτώντας μια την μια πόρτα, μια την άλλη, τις ακούς να κλείνουν μία μία. Κhuuh, khuuh, khuuh.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου