20150205

Tη διαφορετικότητα δεν πρέπει να την σεβόμαστε

..πρέπει να την δοξάζουμε

Nalyssa Green - Eat Me Up

Savages - Fuckers @2:00


Είμαστε λευκοί στρέιτ άντρες, και αν δεν είμαστε, πρέπει να δείχνουμε, γιατί αυτό είναι το κανονικό.
Είμαστε γκέι και λεσβίες, που πολεμάμε τον σεξισμό, από όπου και αν προέρχεται και ειδικά από τους τρανς ΦΤΜ γιατί αυτοί είναι τόσο ομοφοβικοί που προτίμησαν να αλλάξουν φύλο από το να αλλάξουν προτιμήσεις.

Είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι γιατί γεννηθήκαμε από έλληνες γονείς.
Είμαστε άθεοι γιατί τη θρησκεία την σκότωσε ο Δαρβίνος.

Είμαστε αριστεροί γιατί ο καπιταλισμός φταίει.
Είμαστε δεξιοί γιατί οι αριστεροί θέλουν κάτι που θα είναι χειρότερο από το τώρα.


Είμαστε αυτό που είμαστε γιατί εγκλωβιστήκαμε σε δίπολα όπου μάθαμε να ετεροκαθοριζόμαστε.


Είμαστε αυτό που είμαστε, γιατί οι νευρώνες μας έχουν συνηθίσει και αντιδρούν με συγκεκριμένο τρόπο σε συγκεκριμένα ερεθίσματα.
Είμαστε αυτό που λέγεται την κατάλληλη στιγμή με τον κατάλληλο τρόπο. Και αυτοί που ξέρουν ποιά είναι η κατάλληλη στιγμή και ο κατάλληλος τρόπος, είναι λίγοι.

Τότε, αν οι δρόμοι που μπορείς να πάρεις για να εξελιχθείς είναι τόσο περιορισμένοι, τότε λυπάμαι πως "τα πάντα έχουν ειπωθεί".
Αν έχουν ειπωθεί τα πάντα, τότε δεν αξίζει να σερνόμαστε σαυτόν τον κόσμο γιατί εμείς είμαστε τα ηχεία, και η ζωή μια κασέτα που έχει γυριστεί με το στυλό ώστε να ξαναπαιχτεί τόσο όσο αντέξει το κασετόφωνο.

Αν όμως, σταματήσουμε να είμαστε απλώς τα ηχεία. Αν πάρουμε την κασέτα στα χέρια μας. Αν κοιταχτούμε με τους διπλανούς μας και καταλάβουμε ότι και αυτό αυτό ακριβώς θέλουν. Αν λοιπόν, πιάσουμε την κασέτα στα χέρια μας, και την προσφέρουμε στον διπλανό μας, όσο θα κάνει και εκείνος το ίδιο, και ανταλλάξουμε τμήματά της κασέτας μας, με των διπλανών μας. Τότε θα φτιαχτεί κάτι καινούργιο. Ο επιχιασμός προσφέρει ετερογένεια. Και όταν υπάρχει ετερογένεια στο σύστημα, δεν μας νοιάζει αν έχει μεγαλύτερη βιωσιμότητα, μας νοιάζει ότι έχει μεγαλύτερη περιπέτεια καθώς υπάρχει συνεχώς το άγνωστο. Και όσο υπάρχει το άγνωστο, έχουμε συνεχώς κάτι να ψάχνουμε για να ανακαλύπτουμε.

Και όχι, δεν ψάχνουμε να ανακαλύψουμε το άγνωστο, ψάχνουμε να ακαλύπτουμε καλύτερα τον εαυτό μας.
Όσο βρίσκεται σε νέα μέρη, σε νέες συνθήκες, χωρίς ασφάλεια.
Όσο έρχονται σε σύγκρουση το ασυνείδητο, με το συνειδητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου